25.10.2022 328

Okulumuz 1992 yılında Yenihisar Selçuk Özsoy Lisesi olarak eğitime açılmıştır. 2002 yılında çok programlı liseye dönüştürülmüş sonrasında, ilçemiz Didim 'in hızla göç almasının bir sonucu olan öğrenci artışı mevcut binada eğitimi mümkün kılmamış ve 2003 yılında yapılan yeni bina kalabalık sınıflar ve ikili eğitim sorununa bir çözüm olmuştur. Ancak 2003-2007 yılında iki binanın arasındaki mesafenin uzak oluşunun farklı sorunlar yaratması göz önüne alınarak 2007/2008 yılında çok programlı lise kapatılarak yeni bina genel  liseye dönüştürülmüş , okulumuz ise Selçuk Özsoy Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi adını almış, Selçuk Özsoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak ismi değişmiş olarak eğitimine devam etmiştir.

Çok programlı lisenin mevcut Muhasebe ve Finansman alanı ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı okulumuz bünyesinde eğitim vermeye devam etmiş, buna ek olarak ilçemizin bir sahil ilçesi oluşu göz önünde bulundurularak Denizcilik alanı açılmıştır. Ayrıca okulumuz Anadolu Meslek statüsü kazandığı için merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan Bilişim Teknolojileri alanı eklenmiştir.

Okulumuz 2013-2014 Eğitim öğretim yılı başında tamamlanan şu anki binasına 2013 Temmuz ayında taşınmış ve ismi Didim Kız Teknik ve Meslek olarak değişmiştir.

Okulumuzda Muhasebe ve Finansman alanı, Bilişim Teknolojileri alanı, Çocuk Gelişimi alanı ve Denizcilik alanında eğitim öğretim verilmektedir. Bir sonraki öğretim yılı için Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı teklif edilmiştir.2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibariyle de Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı açılmıştır.

Okulumuz Türkiye genelinde yapılan değişiklik ile Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur.

Okulumuz 662 m2 bina alanı olmak üzere toplam 8152 m2 alan üzerine kurulmuştur. Okulumuz herbiri 34 öğrencilik 17 derslik,20 kişilik bir kütüphane,13+1 bilgisayardan oluşan 4 bilgisayar laboratuarı, 1 simülasyon laboratuarı,1 denizde güvenlik laboratuarı,4 denizcilik atölyesi,1 uygulama anasınıfı, 1 konferans salonundan oluşan binasında 1 müdür, 5 müdür yardımcısı, 39 kadrolu öğretmen,5 ücretli öğretmen, 1 kadrolu hizmetli ve 536 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir.